Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

12 februari. Dag van vertrek naar huis. Hebben alle tijd om op ons gemak te ontbijten en in te pakken. 12.30 rijden we naar het vliegveld. Het Emerates gedeelte groter dan groot. Met de onbemande trein naar het internationale vliegveld. We vliegen met de A380. Gigantisch vliegtuig dat maar voor een derde vol zit. Er kunnen 525 passagiers in. Hebben lange benen plaatsen. Bovendien drie plaatsen voor ons beiden. De 7.10 durende vlucht meer dan snel voorbij. Onze bijzondere reis door de Arabische wereld zit er op. We hebben in een wereld kunnen kijken,waar we niets van wisten. De VAE worden strak geleid. Waardoor iedereen weet waar hij aan toe is. Niet aan de wet houden,letterlijk handje er af. Overal zijn camera’s. Ook wij buitenlanders worden gecontroleerd. Als we inloggen op de WiFi moet je je telefoonnummer opgeven. Volgens een taxichauffeur kun je een tas met een miljoen ergens laten staan en over een week staat de tas er nog. Het is een ongelooflijk veilig land. Met de oorspronkelijke bevolking uit Dubai hebben we helaas geen contact gehad. Het land draait op de buitenlanders,die hard moeten werken en het meestal naar hun zin hebben. Mogen afhangend van hun contract 1 keer per jaar of twee jaar voor een maand naar huis. De salarissen laag, woonomstandigheden niet altijd even geweldig. Desondanks blijven ze. Kunnen geld sparen om hun familie in het thuisland te ondersteunen. In Dubai komen de meeste buitenlanders uit India en Pakistan en Bangladesh. Oman een heel ander land. Rustig,het draait ook op de buitenlanders met vele nationaliteiten. Hun leven is er beter dan in de VAE. Is rijk door de olie en niets is te gek. Hoogbouw zoals in Dubai is niet aan de orde. Vrouwen hebben gelijke kansen. Wie een burka wil dragen,doet dat uit vrije wil. Het is een rustige wereld,waar we een voorbeeld aan kunnen nemen. Wet is wet. Houdt je er aan en je hebt een prima leven. Geen agressie veroorzaakt door drank en drugs. Zowel de Emiraten als Oman hebben zich in een halve eeuw ontwikkelt van vissersdorpen aan de kust va de woestijn tot landen die meetellen in de wereld. Onderwijs staat voorop. Ziekenhuizen,woningen en wegen zijn gebouwd. Met veel verbazing en ontzag hebben we even een kijkje in deze landen kunnen nemen. Wensen jullie een mooie lentetijd. Een prachtige zomer en een heel goede gezondheid. Dank dat jullie met ons mee gereisd hebben. Veel liefs Bob en Carla

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Lida en Paul 18 Februari 2020

Lieve Carla, beste Bob, Welkom thuis! Moet wel bijzonder zijn. Aanvoerder ene kant landen, die schathemeltje rijk zijn door de verkoop van olie; aan de andere kant een land waar het ene klimaatrecord wordt gebroken door het verstoken van diezelfde olie.... Tot snel!

nel en wim 17 Februari 2020

Carla en Bob Wat een prachtige afsluitende foto's van een bijzondere reis. En dan weer veilig thuis. Tot zondag dan praten we weer bij.

Henry Kloostra 16 Februari 2020

Dat plaatje met jullie beiden daar zittend in de late zon vat alles mooi samen.

Thea Pines 16 Februari 2020

Dank Carla voor de prachtige foto’s en mooie verhalen. Hopelijk zijn jullie weer veilig thuis. Veel liefs Thea

Hetty 16 Februari 2020

Een hele goede reis terug.We hebben van jullie verhalen genoten..

Lies 16 Februari 2020

Lieve reizigers, Weer veilig en gezond thuis! Moet een prachtige ervaring geweest, een onbekend ontdekken! Ook voor jullie, fijne lent???????????????? Groetjes????????

Emmy 16 Februari 2020

Al met al weer een heel bijzondere ervaring rijker. Ook voor de kijkers n heel nieuw beeld. Prachtige foto’s trouwens!! Gelukkig zijn jullie gezond gebleven. Aan het weer hier heb je niks gemist. Totaal geen winter, eerder herfst. Ik hoop dat mijn reacties steeds doorgekomen zijn, want ik heb pas 1 keer het sommetje ingevuld, ik dacht onzin. Nou ja, was goed bedoeld. Nu thuis weer genieten van andere dingen. Liefs