Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

Donderdag 6 februari. Dit wordt onze eerste dag van de verkenning rond Salalah. Om 9.00 zal onze auto afgeleverd worden. Maar al wie er komt geen man van het autoverhuurbedrijf. Na een half uur wachten en een telefoontje, blijkt de man al om 8.45 in de hal gezeten te hebben. Heel onhandig om niet even rond te kijken,wie de mogelijke klanten zijn. De naam Speedy komt alleen tot zijn recht bij de controle van de auto. Ineens is er haast en van een goede uitleg geen sprake. Via de snelweg,waar nauwelijks verkeer is,kiezen we de weg langs de kust. Komen in het archeologisch park.Een terrein waar archeologen en Indiaanse werkers een enorme dosis werk verzetten om de de oude stad Al-Balid weer in zijn oude omvang te herstellen.De stad is ca 1600 bij 500 meter. De oorsprong 1000 v. Chr. Gelukkig wordt er een golfcar gebruikt om de belangrijke punten te laten zien. De chauffeur niet heel blij met ons. Was net bezig met zijn middagdutje. De man is waarschijnlijk van een lagere klasse in de Omaanse cultuur. Over het algemeen wordt dit soort werk gedaan door de buitenlanders,die altijd even vriendelijk zijn. Het zijn meestal Indiërs of mannen uit Bangladesh. Bij ons is het ongebruikelijk als je vraagt waar iemand vandaan komt. Hier heel normaal. Zijn ook blij als je belangstelling voor hun toont. Ze zijn meestal tussen de 6 en 8 jaar in Oman en hebben vaak eerst in Dubai gewerkt. Waar de leefomstandigheden veel minder zijn. Het museum geeft veel informatie,vooral over de schepen ,die vanaf 1850 gebouwd zijn. Een ongelooflijk luxe hotel bezocht op een prachtige plek aan het strand. Prijsopgave per nacht. Rond de € 400!!!! Laat maar. Een late lunch aan het strand in ons hotel. Duik in het zwembad. Uurtje in de zon. Om 17.30 uur wordt het alweer fris,gaan op het terras wachten op happy hour dat om 18.00 begint. Typisch Hollands.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Hetty. 12 Februari 2020

Wat maken jullie veel mee en de foto's zijn prachtig Wat een andere cultuur .Dan lopen wij wel een stukje voor.. Genie maar de tijd gaat snel.

Lida en Paul 11 Februari 2020

Mooie foto’s en super rustig zo te zien.. Weken de Omani zelf ook? Groet en goede en interessante volgende dagen toegewenst!

wil foppen 10 Februari 2020

bob en carla, wat ontzettend leuk en interessant, dat dorpje van 1000 voor Christus. We vinden het heel leuk om alles te volgen wil en karel