Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

Vrijdag 31 januari 2020 Het is nog donker als we opstaan. Willen uiterlijk zeven uur op de beroemde geitenmarkt van Nizwa zijn. Op de gigantische parkeerplaats vinden we met moeite een plek. Overal om ons heen worden geiten aangevoerd naar een centrale plek. Mannen in hun witte kleding zitten in een kring en keuren de geiten. We denken dat de geiten mannetjes zijn,want het eerste wat de koper doet is aan zijn testikels voelen. De arme dieren worden voortgesleurd aan een touwtje dat om een van zijn poten zit. Na veel geschreeuw en onderhandelen,wordt de koop gesloten. Het ochtendlicht maakt hun witte gewaden nog witter. We raken niet uitgekeken. De vrouwen met prachtige gewaden en hun gezicht bedekt met een snavel masker. Na bijna twee uur lopen we de soek in,waar de handelaren in groenten,kippen en konijnen goede zaken doen. Drinken koffie op een terras bij een Indiër, die in hoog tempo koffie maakt en de handelaren op hun wenken bediend. Bezoeken het ford werd gebouwd halverwege de 17e eeuw. Er werd 12 jaar aan gebouwd. Tot de vorige eeuw was het ford als bestuurszetel van de Imans in gebruik. Het is een enorm ford met een grote cirkelvormige toren met een diameter van 36 meter. Ter verdediging werd in diepe schachten hete dadelsiroop gestort om de vijand op afstand te houden. Bij de uitgang staat een golfcar. Het is een proef om de toeristen rond te rijden in de oude stad. Door de stad stroomt een rivier ,het hele jaar door komt water uit de grotten. Er is al 4000 jaar geleden een slim irrigatiesysteem aangelegd. Niemand hoeft hier voor te betalen,behalve mensen die buiten de stad wonen. Interessant om te zien hoe de eeuwenoude stad omgebouwd wordt tot een stad waar toeristen in de oude panden kunnen logeren. Onze gids verzekert ons dat we gedurende de nacht veilig door de smalle steegjes kunnen lopen. Onze ervaring is ook al dat we ons nergens onveilig gevoeld hebben. Wij denken een van de redenen nauwelijks alcohol en geen drugs. Gaan op tijd terug naar het hotel en nemen een lange siësta. Schrijven ansichtkaarten aan de kleinkinderen en gaan op de binnenplaats van het hotel wat lezen en schrijven over onze belevenissen. ‘sAvonds eten we in het oude stadje in een traditioneel restaurant. Gelukkig is het niet nodig dat we op de grond moeten zitten anders hadden we de heerlijke maaltijd aan ons voorbij moeten laten gaan.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

John 05 Februari 2020

Hallo Carla, dag Bob, de quizvraag van vandaag is: op welke foto kun je Bob ontdekken??? De gelukkige winnaar krijgt een pond geitenkaas. Succes allemaal. En jij Carla, hartelijk dank voor weer een gezellige portie vakantievermaak!!!!!

anneke vink 05 Februari 2020

Wat was dat weer een mooie dag,wij kunnen ons er niets bij voorstellen hoe het daar gaat,en wat een mooie foto's we proeven de sfeer. Geniet weer verder.liefs Jan en Anneke

Lies 05 Februari 2020

Wat een andere wereld. Prachtige foto's. Het is weer genieten. Goede Ries verder en veel plezier. Lieve groet vanuit een zonnig!! Heemstede???????????? Lies????????

Mia 05 Februari 2020

Wat een heel bijzondere ervaring, is dit iedere week? Goed getimed van jullie. Die vrouwen met maskers, haast een toneelstuk. Prachtige foto's weer, we reizen mee van de verlaten woestijn naar de drukke stad. Liefs Mia Ruud