Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

27 januari. Het stormt als een gek. Geen zicht door het zand. Vragen ons af,wat doen we hier eigenlijk. Het zwembad of er een orkaan doorheen gaat. Rond het middaguur besluiten we om toch een rit over het eiland te maken. Als we aan de binnenkant zijn, de Masirah zee is het water gekalmeerd en komt er een beetje kleur in de bergen en de zee. De stranden totaal verlaten. Oude auto’s op het strand waar hun bedrijvige leven eindigde. Tot onze verbazing groeien er ook groene planten in het zand,bladeren van een cactus soort. Komen kamelen tegen. De Bedouinenhuizen verlaten. In de hoofdstad geen mens te bekennen. Rijden wat rond om voor de avond een restaurant te zoeken. In het hotel is het een sfeerloos verhaal. Nauwelijks gasten. Als we terug komen in het hotel komen we Tineke en René uit Nijmegen tegen. Een echtpaar dat we al eerder ontmoet hadden. We besluiten gezamenlijk in het stadje te gaan eten. Gezelligheid is wat ze hier niet kennen. Maar wij hebben het heel gezellig met elkaar. Er is meteen een klik. Zonder alcohol,want dat is hier niet aan de orde. Dinsdag 28 januari. De zon kom stralend uit zee op. Er opent zich een andere wereld voor ons. Besluiten om weer een tochtje over het eiland te maken. Alles is ineens anders. Rijden diep een kloof in. Het wordt zo nauw dat we met moeite kunnen keren. Gaan naar de haven om onze terugreis te bevestigen en vullen de tank voor de lange rit door de woestijn van morgen. Pakken nog een paar uurtjes zon bij het zwembad en sluiten onze dag af met weer een bijzonder fijne avond met Tineke en René in een plaatselijk restaurant.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Noor en Rolf 31 Januari 2020

Rolf en Noor 31 Januari 2020 Ook wij genieten weer van de prachtige verhalen en al die mooie foto's, Carla waar haal je al deze kennis vandaan...lieve groet Noor en Rolf.

Koos en Aadje 31 Januari 2020

Lieve luitjes, wat een mooie verlaten stranden! Wat ik wel mis is een klein restaurantje met een bedje , parasol en een heerlijke gekoelde Chablis. Dat komt later wel weer als jullie thuis zijn . De Corona virus zal gelukkig geen rol spelen in deze puur natuur omgeving. Op naar het volgende avontuur! Liefs Koos en Aadje