Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

24 januari 2020 Het belooft weer een prachtige dag te worden. Licht bewolkt en 24 graden. Onze auto wordt omgewisseld voor een 4 WD. Een bijzonder aardige man uit India legt ons met veel geduld de bediening van de auto uit. Kunnen hem de komende 13 dagen elk moment van de dag bellen indien we hem nodig hebben. We vertrekken om 10 uur. De snelweg richting het oude Muscat is voor ons geen verrassing meer. Na een half uur komen we buiten de stad. De weg loopt langs de zee,naast ons de bergen ,die steeds van vorm en kleur wisselen. Verder een niemandsland. In het natuurpark Hawiyat Najim ligt een sinkhole,een verzonken krater. Het grondwater creƫerde op deze plek een onderaardse grot. Het kalkstenen oppervlak kon de grote druk en zwaarte niet meer dragen en stortte in. Daardoor ontstond een diepe krater met een mengeling van zout en zoet water. Onze verwachting hoog. Natuurpark,klink helemaal te gek. Denken aan een restaurant met lekkere koffie. Van dat alles niets. Een kale omgeving met een enkele boom. De krater met het zilte water ,waar de toerist een duik in kan nemen. Voor de vrouwen uit dit land niet weggelegd. Mogen in hun zwarte kleding en meestal ook het gezicht bedekt alleen over de rand kijken. Bij de ingang staat een bord of je gepaste kleding wilt dragen. Maar als de toeristen uit het water stappen lopen ze uniform gekleed in oranje handdoek met blote benen en armen over het park naar het toilet om zich te kleden. We blijven langs de kust rijden. Mooie turquoise zee en gele rotsen. Zoeken een kleine baai op waar we kunnen picknicken met onze meegebrachte lunch. Rond 15.00 uur komen we op onze bestemming van deze dag aan. Gelukkig hebben we een 4WD,want met enig klimwerk en een onverharde weg kunnen we ons hotel bereiken. Onze kamer heeft uitzicht over zee. We installeren ons bij het zwembad en genieten nog een uurtje van de late middagzon.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Ulla 29 Januari 2020

Hoi Carla Ik had jou gisteren al geschreven maar ik een daar is iets faut gegaan. Dus nu nog een keer , wat kan je mooi en indrukwekkend schrijven wat weet je toch veel te vertellen , prachtig. Lekker verder genieten liefs

Koos e Aadje 29 Januari 2020

Wat een romantisch plaatje , het strand helemaal voor je zelf voor de pic nic , wat anders dan Zandvoort ! Veel plezier zo te zien . Koos en Aadje

Aja 28 Januari 2020

Prachtige foto's weer. Lekker lunchen aan het strand. Het ziet er erg vredig uit. Ik kan bijna de zee horen...

Ab stamer 28 Januari 2020

Te gek allemaal. Gr.& Ab

Marlou Witzel 28 Januari 2020

Ha luitjes! Zier er mooi uit daar. Die foto van bovenaf op die baai... schitterend. En dan zomaar een kameel midden op de weg! Doet me denken aan Finland, waar we zomaar een groot rendier voor ons op de weg hadden. Zoef zoef zoef gingen die pootjes van fluweel.

Lida en Paul 28 Januari 2020

Wat een andere wereld, die waarschijnlijk de komende tijd nog warmer en dorrer wordt... Mooie reis toegewenst en dank jullie voor het interessante inkijkje! Hartelijke groet van ons!

Hein Kea 28 Januari 2020

Ziet er goed uit ????????