Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

Vertrekken op tijd naar Abu Dhabi en verlaten de wereld van de vele bijzondere ontwerpen van wolkenkrabbers. De woestijn is plat en grauw. We rijden op een vierbaansweg. Overal verrijzen giga woonwijken met intens hoge gebouwen. Ook de industrie neemt zijn plaats op de meest gekke plekken in. Van de echte woestijn is weinig over. . De overgang naar Abu-Dhabi kun je zien aan het wegdek ,het mooie hekwerk en de beplanting. Er is geen douane en de Emiraten hebben allemaal het zelfde geld. Abu- Dhabi is gebouwd op een aantal eilanden. Wij logeren in het toeristengedeelte. Niet ver van de boulevard. Prachtig hotel,mooi van architectuur en logeren op de 25e etage met uitzicht over zee en de haven. In 1948. 70 jaar geleden was Abu-Dhabi nog een kleine vervallen stad met een groot fort aan de rand van de kust. Nu een stad met veel groen ,luxe hotels ,wolkenkrabbers en een kunsteiland. We bezoeken het Paleis van de sultan. Qasr Al Watan. Het is een werkpaleis van de Sultan. Zelf woont hij nog vele malen luxer. De ontvangst is eenvoudig. Eerst moet je door een veiligheidscontrole en dan wordt je met een bus vervoerd naar het paleis door de tuin.Een rit die zeker 10 minuten duurt. Een marmeren vloer zo groot als een voetbalveld glimt tegen je aan voor de entree. Geen vlekje te bekennen. Als de enorme deuren open gaan,weten we niet wat we zien. De gigantische hal met zijn prachtige ingelegde marmeren vloer. In het midden weet je niet welke kant je op moet kijken. Zoveel moois. Er is een bibliotheek en een diner zaal,sober ingericht. De vergaderzaal,waar de sjeiks en afgezanten van de Emiraten komen vergaderen. Het enorme gouden sieraad,waar je tussen koorden in de rij moet gaan staan om een foto te nemen. Een bibliotheek. Kosten nog moeite gespaard. In een land als Abu-Dhabi kan dat. Voldoende inkomsten. Ga me niet wagen aan de kosten. Maar het moet ver over de miljard Euro’s gekost hebben.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Agnes rab 21 Januari 2020

Hoi levensgenieters..na een heerlijk aantal super dagen in het westen met kinderen, kleinkinderen en vrienden zijn wij weer terug in het westen en zie jullie verslagen met prachtige foto 's en verhalen.. Dat is weer volop genieten met zijn twee. Doen jullie goed. Groetjes Agnes en Pieter.

Koos en Aad. 19 Januari 2020

Wat een weelde en een rijkdom.Prachtige foto’s vanBob en je verslag is heel boeiend Carla je hebt een hele leuke en mooie manier van vertellen. Geniet verder,we verheugen ons op het volgende verhaal.Liefs Koos en Aad.

Hein 19 Januari 2020

Wat een totaal andere wereld, zeker in contrast met jullie foto’s van vorig jaar. Geniet van de warmte.