Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

Dinsdag 5 maart 2019, We vertrekken vandaag naar Isla Mujeres, Onze laatste bestemming voor we zaterdag aan onze terugreis beginnen. De tassen gepakt,maar eerst onze Ise bellen. Ise is vandaag 7 jaar geworden. Via face-time kunnen we elkaar zien. Lang zal ze leven zingen. Ise ,een heel blij koppie met zoals het bij een zevenjarige hoort,twee ontbrekende voortanden. Om 9.15 stappen we in de auto. Zijn zeer snel op de autoweg. Duurt wel een poosje voor je echt Playa del Carmen uit bent . Daarna een hele brede snelweg. Aan een kant enorme,protserige all inclusieve hotels. Wanneer we Cancun naderen,giga reclame borden langs de weg. Ook hier verloopt het vlekkeloos om de stad binnen te komen. Google map,hebben we alleen het allerlaatste stukje nodig. De chauffeur van Europcar brengt ons naast de haven. Een enorme drukte om naar de eilanden te vertrekken. Kopen onze kaartjes en meteen staat er man naast ons om ons te helpen. Bagage wordt voor ons meegenomen en het is voor ons niet nodig om in de lange wachtrij te gaan staan. Denk dat het met onze leeftijd te maken heeft. De meesten zijn bagpackers of dagjes mensen,die in de rij staan. Leuke overtocht. Azuur blauwe zee. Heerlijke koele wind en met 20 minuten aan de overkant. Enorme aanlegsteigers. Kan Texel jaloers op zijn. In en rond de haven gigantische catamarans. Met een taxi naar ons hotel. Komen op het verkeerde adres. Gelukkig zien we het op tijd. We komen aan bij Villa la Bella. Een kleurrijk gebouw. Heel bijzonder ingericht. Krijgen een kamer aan het zwembad. Zijn wat teleurgesteld omdat we aan de rotsachtige kant van het eiland zitten. Er is geen trap naar beneden en voor ons geen mogelijkheid om in zee te gaan zwemmen. Het zwembad veel te koud. Het uitzicht prachtig. Hoge golfen,die tegen de rotsen aanslaan. Isla Mujeres Het vrouweneiland. Een naam die veel tot de verbeelding van menig reiziger heeft gesproken. Vindt de benaming haar oorsprong in het grote aantal vrouwen dat er woonde ten behoeve van de piraten? Of het grote aantal vrouwenbeeldjes-afbeeldingen van de Mayagodinnen van de vruchtbaarheid,dat de eerste Spaanse veroveraars er in een heiligdom aantroffen? Niemand weet het precies. De eigenaars alleraardigst. Amerikanen. Zo gedragen ze zich ook. Wel heel lief. Blijven een paar uur bij het hotel en gaan rond vijf uur naar het stadje. Het is even slikken. Een onvoorstelbare toerisme. Aaneenschakeling van restaurants,bars en toeristenwinkels. Er komt een kleine optocht van dansende vrouwen voorbij. Er duidelijk nog veel zin in,na de het overvolle carnavals weekend. Lopen wat rond en kunnen niet helemaal of helemaal niet onze draai vinden. Vinden uiteindelijk een leuke plek aan het strand om te eten. Sluiten onze dag af met een drankje. Uitzicht over de zee en het geruis van de golfen.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Marlou 09 Maart 2019

Zooo, wat vliegt de tijd! Een hele goeie reus terug... Alle verhalen nog eens lezen, alle foto’s nog eens bekijken. Dubbel genieten dus! Wij zitten nu op het Hauptbahnhof in Isnabrück. Even iets lekkers knabbelen en dan in de trein Naar Amsterdam. Dan zit het er voor ons helaas ook op! Groetjes! Xxx

Rolf en Noor 09 Maart 2019

Hoi Carla en Bob, jullie reis besef ik nu is bijna ten einde....vandaag, zaterdag dus op terugreis? het was weer een geweldige reis de afgelopen maanden en wat een mooie verhalen en leuk om de verhalen nog eens terug te lezen aankomende tijd, geniet van de laatste dagen... welkom in Nederland .... en Bob, vergeet niet a.s. Dinsdag de mannenavond bij de dochter van Cock in Heemstede!!! Ge zal er misschien ook zijn!

Nel en Wim 09 Maart 2019

Het ziet er wel heel paradijselijk uit allemaal. Dus ik zou zeggen geniet zoveel mogelijk van dit prachtige uitzicht. Nederland is inmiddels veranderd in een zeer nattig en bewolkt land.!