Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

Vertrek naar Tulum in Mexico. Yucatan 250 km.

Woensdag 27 februari 2019. Vandaag een lange rit naar Tulum. 250 km. We hebben heel verstandig deze tussenstop gemaakt in Chetumal.Gisteren was het ons nooit gelukt om Tulum voor donker te bereiken. Kunnen de auto om 12.00 ophalen zoals geboekt. Willen de auto twee uur eerder ophalen. Daar is helaas geen sprake van. Of we moeten een hele dag extra betalen. Leggen ons er maar bij neer en blijven nog twee uurtjes in de tuin van het hotel. Laten het hotel een taxi regelen. Vinden het bedrag van 150 peso’s heel hoog voor dat kleine stukje. Meer dan 8 Euro. Gisteren naar de boulevard 30 peso’s. De afstand vergelijkbaar. We denken vooruit maar. De medewerkster van Europcar vraagt er naar. Zegt dat we opgelicht zijn. Moraal: zelfs de receptionist van het hotel is niet te vertrouwen. Weer wat geleerd. Kunnen een boek schrijven over ervaringen met taxi’s. Worden door de medewerkster fantastisch geholpen. Zij zoekt een betere aflevering plaats in Cancun voor ons op. Zoekt de beste ferry om naar Isla Mujeres te komen. Ondertussen allerlei telefoontjes afwikkelend. Een duizendpoot. Om twaalf uur gaan we op weg naar Tulum onze eigen weg kiezend. Geeft ook wel weer een gevoel van vrijheid. In Bacalar gaan we de weg af. Een hippieachtige plek aan een lagune met azuurblauw water. Lunchen daar. Dat is een goede keus geweest. Tot Tulum alleen wat kleine nederzettingen. Verder alleen oerwoud. Een aantal keren geprobeerd een wegenkaart te kopen. Bestaan kennelijk niet. Om vijf uur komen we in Tulum aan. Om onze locatie te vinden,waar we logeren is een probleem. Google map geeft geen oplossing. Via de agent een andere optie,die gelukkig wel lukt. Het appartement is afgesloten met een code. Via een andere code kunnen we sleutel vinden. Vanaf 18.00 zit er een bewaker voor de buitendeur met een echt geweer. Zo gaat het in deze landen als je wat meer geld bezit. Ben je kennelijk niet heel veilig. Het appartement schitterend. Het is groot en comfortabel.Zwembad voor de bewoners. Het is al heel donker als we boodschappen gaan doen in de giga supermarkt. Besloten om thuis iets te eten. We halen allemaal lekkere kaasjes, ham en boquerones. Goed flesje wijn. Tevreden rijden we terug naar het appartement,dat we met moeite terug kunnen vinden.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

LIda en Paul 03 Maart 2019

Beste Carla en Bob, Jullie zitten in een andere werkelijkheid, al zijn sommige dingen vergelijkbaar met hier. Taxi's zijn bijvoorbeeld ook hier (Schiphol) onbetrouwbaar. Gelukkig hebben we hier in Nederland geen gewapende bewakers nodig... De natuur is prachtig bij jullie! Lijkt me heerlijk om uren door een oerwoud te reizen. Hier ben je doorgaans zo weer uit een druk bos, al is de zeereep hier ook erg mooi en vaak verbazingwekkend rustig. Geniet van jullie laatste week en tot snel en liefs van ons!

nel en wim 03 Maart 2019

Zo dat ziet er mooi uit. Een eigen appartement omgeven door een prachtige natuur. Ga daar maar eens lekker genieten. Wij, in het zuiden van Nederland, hebben ons inmiddels in het Carnavalsgedruis gestort. Jullie gaan nog een weekje genieten en dan zijn jullie weer een prachtige vakantie met veel herinneringen rijker.