Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

Maandag 25 februari 2019, Het moment is toch aangebroken,dat we Guatamala gaan verlaten. Met pijn in ons hart en prachtige herinneringen vertrekken we uit dit land met de ongelooflijk lieve mensen. Milton,staat al op ons te wachten om ons naar de grens te brengen. Op verzoek van Bob naar een heus tuin centrum, waar we de plant Tumberga willen kopen. Helaas lukt het niet. Milton biedt aan, voor ons zaad te regelen en het op te sturen. Nooit is er iets te veel. We rijden de voor ons bekende weg terug naar de grens. Ook hier weer de zorgzaamheid. Wisselt onze laatste Quetzals om in Belizian dollars. Kijkt of de douane formaliteiten goed lopen voor we de grens over lopen richting Belize. Met een dikke knuffel nemen we afscheid van Milton en Guatamala. In Belize staat William op ons te wachten. De chauffeur ,die we al een paar keer hebben gehad. We krijgen nog niet eens een hand van hem. Hij heeft haast om ons af te leveren. Vind hem niet echt leuk. We gaan met hoog tempo naar onze plaats van bestemming. Het landschap saai. De wegen rustig. We komen een uur eerder aan dan gepland. Het natuurgebied 10 kilometer van de weg. Een enorm zoetwater meer. Paradijs voor vogels. Worden allerhartelijkst ontvangen door de receptioniste, Een zo typisch Engels hotel, in felle kleuren rood en wit. Stijf. Een groot grasveld. Geen bloemetje te bekennen. Onze kamer is klaar. Ook daar de Engelse sfeer. Stenen tegels tot halverwege de muur. Alles keurig netjes Het geheel sfeerloos. Maken een kleine wandeling. Komen mensen tegen ,die je niet groeten. Allemaal dezelfde uitrusting. Gewapend met verrekijker om weer een vogel te ontdekken,die nog niet op hun lijstje stond. Typisch vogelaars Om half zeven worden we verzocht naar de eetzaal te komen,waar met elkaar gegeten wordt van het buffet. We komen aan tafel te zitten met een Amerikaans echtpaar. Ontzettend aardig. We zijn helaas kansloos om een gesprek te voeren met hun. De eetzaal is veranderd in een kippenhok van opgewonden vogelaars,die helemaal loskomen met hun verhalen over de afgelopen dag. We hebben het al gauw bekeken en zeggen het echtpaar goedenacht. We treffen hun morgenochtend weer op een excursie. Het is nog te vroeg om naar bed te gaan en zoeken buiten een bankje op vlak bij het kantoor, waar goede WiFi is en onze mails kunnen versturen.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Marlou 01 Maart 2019

Hola hombres! Zo... dat hebben jullie mooi in de mik zitten. Nog een week of twee?? Een mooie reis al met al! Wij zitten Nu in Stockholm en morgen met de boot naar Finland en dan met de slaaptrein naar het hoge noorden. Groetjes!

Mia 01 Maart 2019

Partir c'est mourir un peu Wie veel reist, weet dat die ooit weer moer vertrekken. Maar het went nooit hè? Morgen wacht Mexico. Ook weer spannend!