Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

Zaterdag 23 februari 2019, Bob voelt zich weer prima. We zitten om 9.00 keurig klaar voor onze boottocht over het meer. Al wie er komt geen Julio. Wachten een half uur en gaan dan toch een appje sturen. Door een misverstand geen bericht onze kant op,dat de vertrektijd gewijzigd is. Voor ons geen enkel probleem. Er is de afgelopen dagen al heel veel tijd aan ons besteed om alles goed te regelen voor de komende dagen. Julio heeft in de kliniek ons twee uur bezig gehouden,door uitgebreid te vertellen over de Maya cultuur. De speciale telling en de beeltenissen. Die we nu een beetje beginnen te begrijpen. Josua zelfs bezig geweest om ons te laten vliegen naar Cancun. Het kostte $ 1200,00 Krankzinnig veel voor zo’n klein stukje.Maar we hebben het af laten hangen van de conditie van Bob. En aan het eind van de dag besloten het niet te doen. We zijn goed verzekerd,dus dat was niet het punt. Om 10.00 vertrekken we voor ons boottochtje. De bootjes worden gebruikt voor het dagelijks vervoer van de bevolking naar de overkant van het meer. Fietsen en motoren worden aan boord gesjouwd. Er zijn ook speciale pontons,waar vier auto’s opkunnen. De schipper hangt er op een klein plateau achter aan. Is dan net of dat ding ongestuurd vaart. Bezoeken eerst een opvang voor wilde dieren. Met alle goede bedoelingen. Zo armetierig. Hokken heel groot,maar alle dieren zijn kansloos om terug te keren naar de wildernis. De meesten missen een poot. Worden liefdevol behandeld. De dieren krijgen twee keer in de week vlees of kip. Op zondag eieren. Hoe vertederend. Kregen wij in onze jeugd ook niet alleen op zondag een eitje? Een hele tijd staan kijken bij het hok van de Jaguar. Als je tegen hem praat,gaat hij op zijn rug liggen rollen van genoegen,maar kom niet te dicht bij het hek,dan spert hij zijn bek open en lijkt het of hij je aan wil vallen. Hij waarschijnlijk net zo bang voor ons als wij voor hem. Het meer heeft heel helder water en is op sommige plekken 80 meter diep. Varen langs kleine nederzettingen met leuke gekleurde huisjes en uitzonderlijk grote huizen, foei lelijk en soms ook niet afgebouwd . Rond een uur terug. Het is ongelooflijk heet. Trekken ons terug in onze gekoelde kamer. Als de ergste hitte voorbij is, zoeken we het zwembad op. Wilden graag zwemmen in het meer. Helaas de treden zo glad,dat we ons er maar niet aan gewaagd hebben. Installeren ons op het terras. Kijkend naar de zonsondergang en het ongedwongen leven van de plaatselijke bevolking.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Aja 27 Februari 2019

Blij te lezen dat het met Bob weer beter gaat. Niet fijn om zo ver van huis ziek te zijn.. De foto's zijn weer prachtig. Een mooie plek om te vertoeven! Veel plezier en blijf gezond.????

josje 27 Februari 2019

Wat heerlijk om zo geïnformeerd te worden over de interessante Maya cultuur. En ben blij te lezen dat het weer beter gaat met Bob. Liefs Josje