Nieuwe reactie geplaatst

Reactie is verwijderd

Reageren mislukt: Reacties zijn op dit moment uitgeschakelt

Reageren mislukt: Robot gedetecteerd

Zondag 27 januari 2019. Op een zeer koude nacht waren we voorbereid. De dekens van het bed van de boven etage ook op ons bed gelegd. Gelukkig was het niet nodig. Door de bewolking was het niet zo koud. Tijdens mijn nachtelijk uitstapje toch de gloeiende krater van de Fuego gezien . Tot acht uur in ons bedje gebleven. Ingepakt. Ondertussen scheen de zon al op het terras,waar het dan snel opwarmt. Selvyn heeft zijn vrouw meegebracht en we vertrekken om 10 uur. Het is een forse klim naar boven. Maar drie honderd meter. Het hoogteverschil pittig. Wat kleine mannetjes uit het dorp komen ons helpen onze toch wel zware tassen naar boven te brengen. Ze zijn blij met de centjes ,die ze van ons krijgen. We brengen Leon en Tracey naar hun hostel. Wij komen aan bij ons wel zeer luxe hotel. Het is een oud klooster. Het hotel heeft gebruik gemaakt van de afgebrokkelde historische muren om een heel bijzondere sfeer te creëren. Prachtige bloemen bij de entree. Een grotere tegenstelling met de Earth Lodge kun je je niet voorstellen. Het hotel ligt in het deel van het het oude klooster,wat je nog steeds kunt bezoeken. Onze kamer is nog niet klaar . Het is zondag en heel druk in de stad. Lopen naar het Parque Central. Gezellige drukte van verkopers en leuke muziek op het plein. Bezoeken een van de vele kerken van de stad. Cathedraal de Santiago. Gaan naar het historisch museum. Heel simpel. Vertederend, hoe de gids trots op het museum is. Gaan naar de veel gefotografeerde El Arco en lunchen in een binnentuin. Rond 16.00 komen we weer bij ons hotel aan. We krijgen een zeer comfortabele kamer. Hoe we ook genoten hebben van de Earth Lodge, dit is ook wel heel prettig. Drinken wat bij het zwembad. Als de zon onder gaat wordt het snel koud. Bob gaat naar de sauna om op te warmen. We genieten zo van de sfeer van het hotel,dat we besluiten er te blijven eten. Het restaurant een onderdeel van de ruïne. Gedeeltelijk in de open lucht. Klein vuurtje naast je tafel om je warm genoeg te houden. Prachtige klassieke muziek en de allerliefste bediening.

Afbeeldingen


Laat een reactie achter

Hoeveel is 5 + 10?
Uw reactie is geplaatst!


Reacties

Iesje 31 Januari 2019

Feest der herkenning:! Op onze cruise destijds door Midden Amerika hebben we vanaf de haven een tochtje gemaakt naar Antigua. We zijn toen ook op het dak van die kerk geweest, jullie ook? En wat is het allemaal kleurrijk daar. Prachtig! Dank Carla voor je leuke en interessante dagboek en de bijzonder fraaie foto’s. Liefs Iesje

Ulla 30 Januari 2019

Ik ben spraaklos hoe mooi het bij jullie is. Verder genieten en veel plezier xxx

nel enwim 29 Januari 2019

Carla zo te lezen gaat het gelukkig weer goed met je knie. Wat een kleurrijk land is het toch. Genieten is dus het advies. Nog heel veel reisgenot toegewenst.

A.C. Stamer 29 Januari 2019

Wanneer komen die muzikanten eens op een feestje bij jullie thuis spelen ? Proeven de gasten niet alleen het eten maar ook de sfeer zoals jullie daar meemaken. Wij houden ons aanbevolen. ( als zij niet kunnen dan maar een CD …..). Genietse Greet & Ab.

Mia 29 Januari 2019

Net weer even anders dan ons Begijnhof in Leuven. Wat schitterend daar in Antigua